Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

3... 2... 1...

Αύριο αρχίζουν οι εγγραφές! 

Η χθεσινή συνάντηση πήγε πολύ καλά και η συζήτηση υπήρξε γόνιμη. Ήμασταν περίπου 30 άτομα και κάποιους από εσάς σας βλέπαμε για πρώτη φορά. Τι αισιόδοξο! 

Στην κουβέντα μας δεν βγήκε κάποιο πολύ συγκεκριμένο συμπέρασμα, να μπει σαν επικεφαλίδα. Το συμπέρασμα ήταν ότι υπάρχει διάθεση και ανάγκη από ανθρώπους να κάνουν πράγματα για να ομορφύνουν λίγο την καθημερινότητά τους και το ότι σιγά σιγά βγαίνουμε από το μικρόκοσμό μας και έχουμε όρεξη να εμπλακούμε και να ζυμωθούμε. 

Η αλληλεγγύη είναι η λέξη κλειδί, όμως τι σημαίνει; Επιβάλλεται ή εμπνέεται; Ο ορισμός της είναι μια αποστήθιση λέξεων ή μια εμπειρία, ένα βίωμα;

Σήμερα που τα πράγματα είναι δύσκολα, πρέπει να βρούμε τρόπους να διοχετεύουμε την πίεση για να μη σκάσουμε, να έρθουμε λίγο πιο κοντά ο ένας στον άλλο, να ανήκουμε σε κάτι στο οποίο έχουμε ρόλο, λόγο, άποψη, στο οποίο το πάρε-δώσε θα μας κάνει να γυρνάμε σπίτι λίγο πιο ανάλαφροι. Το "ο καθένας μόνος του" το δοκιμάσαμε και δεν έπιασε. Να δοκιμάσουμε κάτι άλλο; Δε θα γίνουν όλα τέλεια, κανένας δεν έχει τις απαντήσεις για το "πώς" ή το "μετά". Ίσως το βρούμε μαζί.  

Αυτό το "δίκτυο" ξεκίνησε με μια δόση αφέλειας και με όρεξη από λίγους ανθρώπους που δεν ήταν "ειδικοί" ή "επαγγελματίες". Ζητάμε συγγνώμη για λάθη και παραλείψεις που έγιναν τα τελευταία 2 χρόνια και ευχαριστούμε τους 416 που γράφτηκαν πέρσι -ακόμα κι αν δεν παρακολούθησαν όλοι μάθημα ή αν δεν ήταν πολύ "ενεργά μέλη". Όσοι πιο πολλοί είμαστε, τόσο πιο πολλά μυαλά, πιο πολλές ιδέες, πιο πολλές λύσεις και δυνατότητες. 

Αύριο το πρωί θα αναρτηθεί η φόρμα εγγραφής στα μαθήματα. Αφιερώστε 10 λεπτά.

Υπάρχει χώρος για όλους τους καλούς. Σας περιμένουμε. 

Β.