Μήνυμα από την Πολιτεία


"Ο Χώρος Γνώσης και Πολιτισμού «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» βρίσκεται στην είσοδο του Αρχαιολογικού Πάρκου της Ακαδημίας του Πλάτωνα Μοναστηρίου και Θηναίας. 

Είναι έτσι σχεδιασμένος ώστε να παρέχει στα μέλη του πολλαπλές ευκαιρίες ψυχαγωγίας, χαλάρωσης, πολιτιστικής ενημέρωσης και καλλιτεχνικής έκφρασης καθώς επίσης και γνώση μέσα από σεμινάρια, φιλοσοφικούς κύκλους συζητήσεων και το δίκτυο μαθημάτων αλληλεγγύης.

Λειτουργεί ως τόπος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, ιδεών, τέχνης, αλλά και ως χώρος ψυχαγωγίας και γνώσης με αίθουσες για την λειτουργία του δικτύου αλληλεγγύης μέσα από τη γνώση, αλλά και αίθουσα που διαμορφώνεται ώστε να καλύπτει οποιαδήποτε μορφή εκδήλωσης (μουσική, θεατρικά, βιβλιοπαρουσιάσεις, φιλοσοφικές συζητήσεις, σεμινάρια, προβολές κά), καθώς και εκθέσεις εικαστικών, φωτογραφίας, κοσμημάτων κ.α.

Παράλληλα είναι τόπος χαλάρωσης για τα μέλη του με τον καφέ, το γλυκό κουταλιού, το τσάι κ.α.

Εδώ υπάρχουν τίτλοι βιβλίων σχετικοί με την φιλοσοφία (προσωκρατικοί, Πλάτωνας, Επίκουρος κ.α.) αλλά και σπάνιοι τίτλοι βιβλίων.

Θα υπάρχουν κύκλοι με θεατρικό παιχνίδι, παραστάσεις, μουσική εικαστικά και δράσεις για τα παιδιά.

Ο χώρος λειτουργεί με μέλη δηλαδή με ανθρώπους που αγαπούν τον άνθρωπο την τέχνη και τον πολιτισμό και διεκδικούν την ζωή τους μέσα από την συλλογικότητα.
Με ανθρώπους που συχνάζουν στο χώρο και να τον θεωρούν “δικό τους”. 

Ενας χώρος άμεσα συνδεδεμένος με το χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνα και την ελευθεριά της σκέψης και της ψυχής"


Αναστασία Παπαγεωργίου