Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

O κύκλος κλείνει!

Φίλοι του Δικτύου,
Για 5 χρόνια, μέσα σε δύσκολες κοινωνικές συνθήκες, φτιάξαμε έναν τόπο συνάντησης, φυσικό και -πολλές φορές- πνευματικό. Ήρθαμε κοντά, γνωριστήκαμε, το φιλοσοφήσαμε, δημιουργήσαμε φιλίες, έρωτες, Τέχνη, συνεργασίες, όμορφες αναμνήσεις. Ανταλλάξαμε γνώμες, γνώσεις, βοήθεια, κάναμε δράσεις, δώσαμε αγώνες, καταλάβαμε καλύτερα εμάς και συναισθανθήκαμε λίγο περισσότερο τους άλλους.
Ο κύκλος του Δικτύου Ακαδημίας Πλάτωνος, όμως, κάπου εδώ κλείνει, κι αυτό μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση.

Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν σε αυτό ενεργά, αλλά και όσους το υποστήριξαν με την παρουσία τους. Τέτοιου είδους εγχειρήματα δεν είναι εύκολα, έχουν κόπο, απαιτούν να βάλεις στην άκρη το εγωιστικό κομμάτι του εαυτού σου, να τα αγαπήσεις και να τους αφιερώσεις χρόνο και ενέργεια. Κι όμως τελικά δημιουργούνται, επειδή πηγάζουν από βαθύτερες ανάγκες μας: να είμαστε δραστήριοι, να διοχετεύσουμε την ενέργειά μας, να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας, να πάρουμε πράγματα στα χέρια μας, να έρθουμε κοντά σε άλλους ανθρώπους και να τους ζήσουμε, να μάθουμε από αυτούς, να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας μέσα από αυτούς κι αυτοί μέσα από εμάς. Κι όταν αυτό συμβεί, δεν χρειάζεσαι άλλο επιχείρημα.
Για όλα αυτά, μπορούμε να πούμε ότι -πέρα από οποιοδήποτε άλλο μετρήσιμο αποτέλεσμα- ζήσαμε και κερδίσαμε πολλά και ότι είμαστε περήφανοι που υπήρξαμε κομμάτι του Δικτύου Ακαδημίας Πλάτωνος! Μαζί με τις συλλογικότητες και τις ομάδες που συνεχίζουν δυναμικά να αντιστέκονται, κάπου εκεί θα είμαστε κι εμείς. Έχουμε πολλά ακόμα να δώσουμε και να πάρουμε.
Τιμή μας που περπατήσαμε ένα κομμάτι του δρόμου μαζί σας, ο κόσμος θα αλλάξει άνθρωπο τον άνθρωπο. Θα ανταμώσουμε ξανά στο Πάρκο και στους κοινούς αγώνες.
εκ μέρους της Ομάδας Δικτύου,
Βαγγέλης Ταντής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου